Almanya yerel seçimlerinde kritik sonuç: AfD oyunu üçe katladı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki yerel seçimlerin ikinci turunda AfD oyunu üçe katlayarak önemli bir başarı elde etti, ancak ana kentlerde belediye başkanlıklarını kazanamadı. Köln'ün yeni belediye başkanı ise Sosyal Demokrat aday Torsten Burm
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ikinci turu, merkez sağ ve sosyal demokratların zaferiyle sonuçlandı. Ülkenin en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'da yapılan bu seçimlerde, Yeşiller Partisi, Münster dışındaki Aachen ve Bonn gibi önemli kentlerde belediye başkanlıklarını kaybetti.
AF D'NİN OY ORANI YÜKSELDİ
İlk turda yüzde 15'lik bir oy oranına ulaşan aşırı sağcı Almanya Alternatif Partisi (AfD), ikinci turda oluşan muhafazakar ve sol blokun birleşmesiyle belediye başkanlıklarını kazanamadı. Buna rağmen, AfD her seçim bölgesinde iki rakip adayın yarıştığı büyük şehirlerde yüzde 25 ila 35 arasında oy oranlarına ulaşarak dikkat çekti. Bu durum, AfD'nin sadece Doğu Almanya'da değil, Batı Almanya'nın metropollerinde de toplumsal tepkiyi belirleyen bir konuma ulaştığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
KÖLN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL DEMOKRATLARDA
Sosyal Demokrat Parti adayı Torsten Burmester, Köln'ün yeni belediye başkanı seçildi. Burmester, oyların yüzde 53,55'ini alarak bu önemli göreve getirildi. Almanya'daki bu eyalet seçiminin sonuçları, ülkenin siyasi haritasında önemli değişimlere işaret ediyor.
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı





