EKONOMİ
Yayınlanma : 13 Mayıs 2026 14:44

3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı

3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı
3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da başladı. Forum, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularında önemli stratejilerin değerlendirileceği bir platform olacak.
3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde gerçekleştirilen 3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da başladı.

sempati mobilya

3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı 1

FORUMUN TEMASI: KAYNAKTAN DEĞERE

İlki 2024 yılında düzenlenen bu forum, kısa sürede çevre alanında referans etkinliklerden biri haline gelmiş durumda. Bu yıl 'Kaynaktan Değere Bugünden Geleceğe' temasıyla yapılan forumda, iki gün boyunca 7 ayrı oturum gerçekleştirilecek. Türkiye’nin COP31 sürecine doğru ilerlerken atılacak stratejik adımların değerlendirileceği bu forumda, entegre atık yönetimi, otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik, ulusal su politikaları gibi konular ele alınacak.

3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı 2

ÇEVRE DUYARLILIĞI VE YEŞİL DÖNÜŞÜM

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, açılış konuşmasında sürdürülebilirliğin yalnızca tek seferlik çalışmalarla değil, ortak akılla ve istikrarlı iş birlikleriyle mümkün olduğunu vurguladı. Bursa iş dünyasının çevre duyarlılığı ve yeşil dönüşüm hedefleri doğrultusunda önemli adımlar attığını ifade eden Burkay, iklim değişikliği ve çevresel risklerin artık küresel rekabetin ana gündem maddeleri arasında yer aldığını belirtti. Bursa’nın çevre düzeni planlarının güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Burkay, plansızlığın sadece estetik kayıplara değil, aynı zamanda trafik ve çevre kirliliği gibi sorunlara yol açtığını dile getirdi.

3. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı 3

ULUDAĞ ÇEVRE FORUMU'NUN ÖNEMİ

BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, forumun artık Türkiye genelinde takip edilen önemli bir platform haline geldiğini belirterek, iklim krizinin sadece çevresel bir sorun olmadığını, aynı zamanda ekonomik rekabeti de etkilediğini ifade etti. Bursa’nın yeşil dönüşümde öncü şehirlerden biri olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, bu forumun çevresel dönüşümdeki liderlik hedefinin önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti. Açılış konuşmalarında, forumun katkı veren sponsorlarına plaketleri takdim edildi. Forumun ilk oturumu 'COP 31’e Doğru Türkiye' başlığıyla gerçekleştirildi.