1 ocak'tan itibaren geçici koruma altındaki yabancılardan katılım payı alınacak!

1 Ocak itibarıyla geçici koruma altındaki yabancılardan sağlık hizmetleri için katılım payı alınacak. Ödeme gücü olmayanlar için düzenlemeler yapıldı.
Önceki uygulamada, geçici koruma altındaki yabancılardan, temel ve acil sağlık hizmetleri kapsamındaki tedavi ve ilaçlar için hasta katılım payı alınmıyordu.
KATILIM PAYI YARDIM FONUNA AKTARILACAK
Yeni düzenlemeye göre, tahsil edilecek katılım payları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na (SYDTF) aktarılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, ödeme gücü bulunmadığı tespit edilen geçici korunanların ödedikleri katılım payları, talep etmeleri durumunda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca geri ödenecek.
YENİ DÜZENLEME İLE DEĞİŞİKLİKLER
Sunulan sağlık hizmeti bedeli, Sağlık Bakanlığı kontrolünde, SGK tarafından genel sağlık sigortalıları için belirlenen sağlık uygulama tebliğindeki bedeli geçmeyecek şekilde SYDTF'den üçer aylık dönemler halinde Sağlık Bakanlığına ödenecek. Önceki uygulamada, geçici korunanlar acil ve zorunlu haller dışında özel sağlık kuruluşlarına doğrudan başvuru yapamazken, yeni düzenlemeyle ödeme gücü bulunmadığı tespit edilenlerin özel sağlık kuruluşlarına doğrudan başvuruları yasaklandı. Aşılar hariç, ödeme gücü olmadığı belirlenen geçici korunanlara SGK tarafından bedeli karşılanmayan sağlık hizmetleri sunulmayacak.
- 18:03Pomerode'de dev köprü için 82 tonluk kirişler yerleştirildi
- 17:54LGS yolunda engel yok: Belediyeden özel destekle öğrenci sınavına yetişti
- 17:46Bolvadin'de hayvan pazarı açılıyor: Üreticilere güvenli hizmet ortamı sağlanacak
- 17:36Uşak yükseklerinde dolu paniği: Her yer beyaza büründü
- 17:28Trump'ın açıklamaları petrol piyasalarını sarsmaya devam ediyor





