Kanser hastası çiftin yıkım kararıyla sarsılan yuvası: Umut ve çaresizlik arasında sıkıştılar!
- 8 / 1
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Orhaniye Mahallesi'nde yaşayan ve kanserle mücadele eden Fikriye ve Sedat Özkan çifti, imara aykırı olduğu gerekçesiyle alınan yıkım kararıyla büyük bir yıkım yaşadı. Sekiz yıl önce ikinci el prefabrik parçalarla ev yaptıkları arsada şimdi başlarına gelen bu durum, yürekleri burktu.
- 8 / 2
Dört yıldır amansız hastalıkla savaşan 65 yaşındaki Fikriye Özkan, doktorlarının tavsiyesine rağmen yaşadıkları yerden ayrılmak zorunda kalma ihtimali karşısında büyük endişe duyuyor. "İstanbul'daki doktorumuz ‘Nerede yaşıyorsanız o şekilde devam edin, sağlığınıza iyi geliyor’ dedi. Sekiz aydır buradayız, oturduğumuz prefabrik ev yıkılır ve buradan gidersek yaşayamayız," diyerek çaresizliğini dile getirdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ile görüşen Fikriye Özkan, başkanın "Kanun neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayım, senin evinle ilgili işlem yapmazsam benim hakkımda soruşturma açılır" yanıtını aldığını belirtti.
- 8 / 3
67 yaşındaki Sedat Özkan da eşinin tedavi sürecinde kendisinin de cilt kanseri ve beynindeki ödemle mücadele ettiğini anlatarak, 2018'de satın aldıkları arsaya yaptıkları evin belediyeden adres kayıt belgesi aldığını, elektrik ve su bağlandığını, emlak ve çöp vergisi ödediklerini ancak şimdi "kaçak" denilerek yıkımla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Özkan çifti, "Devletimize sığındık, kaymakamımıza gittik. Kaymakamımız valimizle görüşmüş ama yapılacak bir şey olmadığını söylemişler. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok," diyerek yetkililerden yardım istedi. Yapı kayıt başvurularının 2018'den sonra yapıldığı için iptal edildiğini ve bu durumun kendilerini çaresiz bıraktığını belirttiler.
- 8 / 4
Özkan çiftinin komşuları da benzer sorunlar yaşıyor. 2017'de prefabrik ev firması tarafından dolandırıldığını belirten Serdar Coşkun, param gittiği için ancak 2018'de evini yapabildiğini ve şimdi yıkımla karşı karşıya olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerinden Aysun Atıcı, belediye başkanına "Lütfen fakirlerin, garibanların evleri yıkılmasın" çağrısında bulunurken, Ali Fuat Ersoy ise kış şartlarını ve evlerde bulunan yaşlı ve hastaları göz önüne alarak "İnsaniyet namına bu yıkımların ertelenmesini istiyoruz" dedi. Mahalle sakinleri ayrıca, bölgede çok sayıda bungalov ve villa olmasına rağmen sadece dar gelirli vatandaşların evlerinin yıkılacağını iddia etti.
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8
- 05:29Tekstil devi ailesini yasa boğan genç ölüm
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi










