• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 12 Eylül 2020 10:05 Haber Girişi : 12 Eylül 2020 10:06

Töre çok sayıda müdüre mobbing uyguladı!

Töre çok sayıda müdüre mobbing uyguladı!
Pervin Töre'nin hakkındaki mobbing ve hukuksuzluk iddialarına karşın işlem yapılamıyor. Töre, Erdoğan’ın, Aydın’ı ziyareti öncesi resmi yazı ile “tüm ilçelerdeki ortaokul ve liselerin öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerinin" katılmasını istemişti.

 12 Eylül 2020 09:31 / Güncel
 
 
 
'Dokunulamayan müdür'ün gücünü nereden adlığı belli oldu
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş’ın yaşamını yitirmesinde sorumluluğu bulunduğu iddialarıyla gündeme gelen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin çok sayıda müdüre mobbing uyguladığı ileri sürüldü.

voyage otel

Cumhuriyet'ten Sefda Uyar'ın haberine göre, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş’a, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından kuruma alınacak kişi listesinde usulsüzlük yapması için baskı uygulandığı, Baş’ın baskılar sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği iddiasına yenileri eklendi.


 
Muğla’da, Töre’nin baskıları nedeniyle istifa eden ya da emekli olduğu belirtilen okul müdürleri olduğu öne sürülürken, Töre’nin, daha önce “görevden alınan ancak mahkeme kararı ile göreve geri dönmesi gereken müdürlerin görevlendirmelerini yapmadığı, mobbing davasını örtbas etmeye çalıştığı” dillendiriliyor.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Baş, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin arkasında, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından, kuruma alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için “istifa et” baskısına maruz kalmasının olduğu iddia edilirken, Baş, Menteşe Kaymakamlığı’na şikayette bulunmuş ve “Hayatıma kasteden bu davranışlar halen devam etmekte. Bu güzel ülkeye zarar veren; yönetmelikleri, usulü hiçe sayan yöneticilerin yollarını reddediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

‘DAVALAR ONURUM’


Töre’nin, Muğla’da göreve başladığı 2018’den itibaren mobbing sonucu istifa eden ya da emekliye ayrılan okul müdürleri olduğu iddia edildi. Töre, 2012-2017 yılları arasında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde, görevden alınan ancak davayı kazanan müdürleri göreve iade etmemesi ile gündeme gelmişti.

Töre’nin göreve iade etmediği müdürler, Töre hakkında 2016’da, suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Bir-Sen tarafından 2016’da düzenlenen toplantıya katılan Töre, “Türkiye’de görevden alınan okul müdürlerinden geriye dönmeyen tek il biziz. Gerek paralel yapının açtığı davalar, gerekse bu arkadaşların açtığı davalar bizim onurumuzdur” ifadelerini kullanmıştı.