(Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliği sonrası, Türkçü-İttihatçı Alev Coşkun yönetimindeki Cumhuriyet köhnemiş milliyetçi bir gazete oldu çıktı)
HÜKÜMETE MUHALİFLİK KİSVESİNDE, BARIŞ KARŞITLIĞI YAPIYORLAR
Aşağıda yıldızı çizgilerin altında (önce o satırları okuyun) bugünkü Cumhuriyet internet gazetesinin yedinci (7.) sıradaki resimli manşet haberini ve haberin ve ilk paragrafını görüyorsunuz.
KAMUOYU OLUŞTURUCULARI KAMUOYUNA İHANET EDİYORLAR
(Demokratik ülkelerde kamuoylarını, özgür, çağcıl medya oluşturur)
Cumhuriyet gazetesi çok ayıpladığım, barış mücadelecisi, 12 Eylül yıllarında "Barış Derneği-Barış Davasından" yıllarca içerde yatmış Ali Sirmenlerin yüreklerini sızlatan, bugünkü "barış karşıtı" bu agresif yorum-haberini, İYİP'in siyasi çaylak siyasetçi, "süzme ırkçı", barış ve Kürt düşmanı düşmanı, İYİP Genel Başkan Yardımcısı, ergen Cenk Özatıcı'nın şiddet ve nefret içerikli, yalan ve çarpıtma cümleleriyle destekliyor, yazıklar olsun.
30 YIL HÜKÜMLÜSÜ VEYSİ AKTAŞ 32 YIL SONRA TAHLİYE EDİLDİ
Edilmese miydi? Ayıp, barışı kirletirken yüzünüz bile kızarmıyor!!!
Yani Veysi Aktaş, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden, bu ırkçının dediği gibi, yürüyen barış sürecinin yüzü suyu hürmetine salıverilmiş bir PeKeKe'li değil, otuz yıl hükmünü, iki yıl fazlasıyla yatmış, yürürlükteki "negatif adaletin gereği" tahliye olmuş bir yurttaşımızdır.
KİRLİ DİLLERİNİZLE ORTALIĞI KİRLETİYOR, OKUYCUYU KANDIRIYORSUNUZ
Kaldı ki, İYİP sözcüsünün diline dolayıp, Cumhuriyet'inde kötülüğe alet olduğu haberdeki, üç gün önce tahliye olan Veysi Aktaş, 30 yıl hüküm giymiş bir mahkum iken, iki yıl önce, otuz yılını doldurduğu ve tahliye olması gerekirken, "cezaevi gözlem kurullarından" keyfi ceza olarak, "olumlu" rapor alamadığından, iki (2) yıl daha fazladan yatıp, otuz iki yıl sonra tahliye edilmiştir.
BU HÜKÜLÜDEN DAHA NE İSTENİYORDU, DERİSİNİ Mİ YÜZECEKTİK?
Gazetenin bu yorumlu haberinin geri kalan bölümleri ise, İYİP genel başkan yardımcısı bu ırkçının, ipe sapa gelmez yalan ve iftiralarıyla dolu, ben okudum, siz okumayın, hamasetten mideniz bulanmasın.
Arkadaşlar işin doğrusu şu, şu anda, süreç için, amiyane tabirle, "kıyak olsun diye" tek bir PeKeKe'li hükümlü, mahkum tahliye edilmemiştir. Bu medyaların yalanlarına ve çarpıtmalarına kanmayın.
Bu gibi salıverme ve benzeri olaylar ancak, TBMM'de bu konuya dair kurulan komisyonun alacağı kararlar ve o kararlar doğrultusunda komisyonun önereceği yasalar marifetiyle mümkün olabilir.
CUMHURİYET BU GERÇEĞİ BİLDİĞİ HALDE BU YALANLARA NEDEN ALET OLUYOR?
Cumhuriyet kendisi de, kurumsal olarak, İYİP'li ırkçı gibi düşünüyor.
SZC ve Cumhuriyet, cumhuriyeti savunuyor olabilirler, demokrasiyi ve barışı savunmuyorlar, tersine "düşmanlık" ediyorlar.
Bu iki medyayı, bir gazeteci olarak, "bugün ne demiş, neyi-nasıl çarpıtmış" diye internetten okusam bile, kağıt gazetelerini ölene kadar evime ve işyerime sokmayacağım.
ÇİZGİNİN ALTI MANİPÜLATİF, YALAN VE ÇAPITMA HABER DOLU
********************************************
"‘Açılım’ sürecinde yeni gelişmeler: Terör örgütü PKK’lıların tahliyesi sürüyor
Yeni “açılım” sürecine ilişkin Meclis’te kurulacak komisyonun tartışmaları sürerken, terör örgütü PKK’lıların bir bir tahliye edilmesi kamuoyunun büyük tepkisine yol açıyor. Son olarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a yakın isimlerden olan PKK üyesi Veysi Aktaş, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden tahliye edildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cenk Özatıcı, “Bunun adı barış değil, ihanet süreci” tepkisini gösterdi.






