• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 06 Ocak 2023 16:45

Kulis: Altılı Masa, cumhurbaşkanı adayını 30 Ocak'ta açıklayabilir

Kulis: Altılı Masa, cumhurbaşkanı adayını 30 Ocak'ta açıklayabilir
Lansmanda ayrıca, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme nasıl geçileceği, bu sürecin nasıl yönetileceği, karar mekanizmalarında altı liderin nasıl bir görev alacağı da kamuoyuna açıklanacak.

CHP,  İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını hükümet programıyla birlikte 30 Ocak Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Ankara'daki genel beklenti, bu adayın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağı yönünde.

voyage otel

 

Kısa Dalga'dan Mahmut Aydın'ın haberine göre; Ankara kulislerinde, Altılı Masa'nın İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 26 Ocak'ta yapılacak 11. toplantısında, liderlerin, hükümet programının son şeklini gözden geçireceği ve cumhurbaşkanı adayı üzerinde "mutabık kaldıkları" ismi, 30 Ocak'ta yapılacak lansmanda açıklayacağı konuşuluyor. Bu adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

 

Lansmanda ayrıca, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme nasıl geçileceği, bu sürecin nasıl yönetileceği, karar mekanizmalarında altı liderin nasıl bir görev alacağı da kamuoyuna açıklanacak. Bu bölümde her partiye en az bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bir bakanlık ayrılması bekleniyor.

 

Eğer takvim planlandığı gibi işlerse altı liderin katılımıyla cumhurbaşkanı adayı, şubatın ilk haftası Ankara'da yapılacak geniş katılımlı bir mitingle de halkla buluşacak.