• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ekim 2021 11:32

İzmir'de kripto para operasyonu! Gözaltılar var!!

İzmir'de kripto para operasyonu! Gözaltılar var!!
Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken piyasa değeri 1 milyon 525 bin TL olan 22 adet kripto para üretim cihazı ile üretimde kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Haber Merkezi - İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menderes'teki sanayi sitesi içerisinde yasa dışı kripto para madenciliği yapıldığı bilgisi üzerine operasyon başlattı.

voyage otel

 

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menderes ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki sanayi sitesinde kripto para üretimi yapıldığı istihbaratı üzerine harekete geçti. Belirlenen adrese operasyon yapan ekipler, A.B. ve M.B. isimli iki kişiyi gözaltına aldı.



Adreste yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 525 bin TL olan ve kaçak olarak yurda sokulduğu belirlenen 22 adet kripto para üretim cihazı, 22 ana kart, 19 ram, 20 adet işlemci, 38 adet power supply, 320 adet ekran kartı, 28 adet USB bellek ve 24 adet soğutucu fan ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında, 6493 sayılı Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu’na aykırılık suçundan adli işlem başlatıldığı bildirildi.