ÇEVRE
Yayınlanma : 13 Mayıs 2026 17:49

Yozgat'ta dehşet anları: Evlerin dibinde dev obruk oluştu, mahalleli panik içinde!

Yozgat'ta dehşet anları: Evlerin dibinde dev obruk oluştu, mahalleli panik içinde!
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir kamyonun manevrası sonrası evlerin dibinde 8-9 metre derinliğinde obruk oluştu. Mahalle sakinleri panik yaşarken, ekipler güvenlik önlemleri aldı.
Yozgat'ta dehşet anları: Evlerin dibinde dev obruk oluştu, mahalleli panik içinde!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bedirbaba Mahallesi, dün yaşanan ve mahalle sakinlerini derin bir endişeye sürükleyen bir olayla sarsıldı. Boş bir arsada inşaat malzemesi taşıyan bir kamyonun manevra yapması sırasında zeminin çökmesiyle oluşan obruk, çevredeki evlere tehlike saçtı.

sempati mobilya

Yozgat\

EVLER TEHLİKE ALTINDA, TEDBİRLER ALINDI

Kamyonun ağırlığı altında yumuşayan ve çöken zemin, 8-9 metre derinliğinde bir obruk oluşturdu. Olayı gören mahalle sakinlerinden Mahmut İçen, kamyonun demiri yıktıktan sonra geri gelirken arka tekerleğinin obruğa oturduğunu ve çökmenin komşunun evinin altına doğru ilerlediğini belirtti. İçen, kamyonun neredeyse içine düşecekken patinaj yaparak kurtulduğunu ve olayın ardından polis, zabıta ve AFAD ekiplerinin inceleme yaptığını aktardı.

Yozgat\

VATANDAŞLAR EVLERİNİ BOŞALTTI, YIKIM BEKLENİYOR

Obruğun oluşmasıyla birlikte tedbir amaçlı evini boşaltan Bekir Batur, olayın yaşandığı gün havanın yağışlı olduğunu ve toprağın yumuşaklığının bu çöküntüye neden olduğunu söyledi. Yozgat'tan gelen yetkililerin inceleme yaptığını belirten Batur, belediye başkan yardımcısının da evde hasar olup olmadığını kontrol ettiğini ve kendilerine akrabalarında kalmalarını tavsiye ettiğini dile getirdi. Olayın ardından Sorgun Belediyesi, göçük alanına uyarı bariyerleri yerleştirerek güvenlik şeridi çekti. Mahalle sakinleri ise olası bir yıkım tehlikesine karşı diken üstünde bekliyor.