Yılbaşı öncesi nüfus müdürlüklerinde yoğunluk: Vatandaşlar zamdan kaçmak için sırada

Yeni yılda gelecek harç zammından kaçınmak isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Müdür, randevu alınması ve işlemlerin son güne bırakılmaması uyarısında bulundu.
Yeni yıla günler kala, kimlik kartı, pasaport ve ehliyet gibi belgelerin harçlarında gelecek olası zamlardan etkilenmek istemeyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine akın etti. Fatih İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde oluşan uzun kuyruklar ve yoğunluk, kameralara yansıdı. Her yaştan vatandaş, işlemlerini tamamlamak için sıra beklemek zorunda kaldı.

MÜDÜRDEN VATANDAŞLARA UYARI
Fatih İlçe Nüfus Müdürü Zülküf Sis, her yıl sonunda değerleme oranları nedeniyle değerli kâğıtlarda ücret artışı olduğunu belirterek, vatandaşların bu nedenle yoğunluk oluşturduğunu açıkladı. Sis, vatandaşların randevu alarak gelmelerini ve işlemlerini son güne bırakmamalarını temenni ettiğini ifade etti. Ayrıca, vatandaşların 1-2 ay önce başvurmaları halinde bu yoğunlukla karşılaşmayacaklarını, ancak son haftaları beklemeleri nedeniyle yoğunluğun arttığını vurguladı.

VATANDAŞLARIN BEKLENTİSİ VE ŞİKAYETLERİ
Nüfus müdürlüğüne gelen vatandaşlardan Emir Tural, yılbaşından sonra harçlara zam gelmesi nedeniyle yoğunluğun oluştuğunu ve insanların işlerini şimdiden bitirmeye çalıştığını söyledi. Ehliyet almak için gelen Melih Mete Azak ise, zam gelmeden önce ehliyetini almak istediğini belirterek, sınavdan geçtiği için buraya geldiğini aktardı. Diğer bir vatandaş Ferman Demir ise, yoğunluğun sadece nüfus müdürlüklerinde değil, kaymakamlık gibi diğer kurumlarda da yaşandığını ifade etti.
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi
- 08:58İran petrolüne ABD'den şok karar: Satış izni uzatılmıyor!
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor




