• ceylan hafriyat
OTOMOTİV
Yayınlanma : 02 Ekim 2026 23:38

Yeni elektrikli araç Formula S, 900 kilometre menzil sunuyor

Yeni elektrikli araç Formula S, 900 kilometre menzil sunuyor
Xiaomi'nin SU7 modeline rakip olarak tanıtılan Formula S, 9 dakikada şarj olabilmesi ve 900 kilometre menzil sunmasıyla dikkat çekiyor. Araç, lüks özellikleriyle öne çıkıyor.

Xiaomi’nin SU7 modeline rakip olarak piyasaya sürülen Formula S, lansmanından sadece 12 gün sonra ilk kullanıcılarıyla buluştu.

Yeni elektrikli araç Formula S, 900 kilometre menzil sunuyor 1

İddialı fiyat aralığı

Araç, yaklaşık 28 bin ila 34 bin dolar arasında değişen fiyatıyla dikkat çekiyor. BYD’nin lüks markası Denza altında küresel pazarlara ihraç edilmesi beklenen model, sportif tasarımıyla öne çıkıyor.

Hızlı şarj ve uzun menzil

Formula S, yalnızca 9 dakikada yüzde 10'dan yüzde 97 doluluğa ulaşabilen ultra hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor. 900 kilometreye kadar menzil sunabilen araç, çift motorlu dört çeker versiyonunda 657 beygir güç üretebiliyor ve üst düzey konfor sağlıyor. İç mekanında devasa dokunmatik ekran, spor direksiyon ve gelişmiş otopilot sistemleriyle kullanıcıları karşılıyor. Ağustos ayında Çin pazarında yaklaşık 33 bin adetlik teslimat gerçekleştiren Fang Cheng Bao markası, bu modelle pazar payını artırmayı hedefliyor.