Aden Körfezi'nde seyreden bir tanker, silahlı bir grup tarafından ele geçirildi. Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları Kurumu (UKMTO) tarafından yapılan açıklamaya göre, olay Yemen'in El Mukalla kentinin yaklaşık 136 deniz mili doğusunda meydana geldi.
Tankere yetkisiz gemi yaklaştı
Batı istikametine ilerleyen tankere yaklaşan "yetkisiz bir gemi" üzerine yardım çağrısı yapıldı. Kısa bir süre sonra, gemiye 6 silahlı kişinin çıktığı ve kontrolü ele geçirdiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından tankerin rotasının Somali'ye doğru değiştirildiği öğrenildi.
Mürettebatın durumu belirsizliğini koruyor
Yaşanan olayın ardından tankerin güncel durumu ve mürettebatın güvenliği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. UKMTO, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Bu durum, Yemen çevresindeki artan güvenlik endişelerini ve daha önceki benzer olayları yeniden akıllara getirdi.







