YAŞAM
Yayınlanma : 18 Nisan 2026 04:53

Yarım asırlık mirasa yeni bir hayat: Eski araçlar yeniden can buldu

Yarım asırlık mirasa yeni bir hayat: Eski araçlar yeniden can buldu
Kaynarca'da Tuncay Göktaş, babasından kalan eski traktör ve otomobili restore ederek, geçmişin hatıralarını yeniden canlandırdı ve yaşatmayı hedefliyor.
Yarım asırlık mirasa yeni bir hayat: Eski araçlar yeniden can buldu

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan Tuncay Göktaş, babasından kalan 1964 model traktör ve 1975 model Murat 124 otomobili, yıllarca süren zahmetli bir çalışmanın ardından restore ederek, geçmişin izlerini yeniden canlandırdı.

teknik yapı

Yarım asırlık mirasa yeni bir hayat: Eski araçlar yeniden can buldu 1

HATIRALARLA DOLU İKİ EMEKTAŞ

Göktaş, babasının geçmişte taksicilik yaptığı otomobili ve çiftçilikte kullandığı traktörü hurdaya ayırmak yerine yeniden yollara döndürmek için kolları sıvadı. İki araca da orijinal parçalarını bularak, aslına uygun bir şekilde restore etti. Traktörün eksik parçaları için yurt dışından araştırmalar yapan Göktaş, özellikle İtalya'dan temin ettiği parçalarla restorasyon sürecini tamamladı. Artık bu klasik araçlar, nostalji meraklılarının ve ilçe halkının ilgisini çekiyor.

Yarım asırlık mirasa yeni bir hayat: Eski araçlar yeniden can buldu 2

BABASININ HATIRALARINI YAŞATIYOR

Göktaş, bu araçlarla ilgili olarak, "Ben olduğum sürece bunların hatıraları yaşayacak" diyerek, babasının hatırasına olan bağlılığını vurguladı. Geçmişte kullandığı plakayı bulmak için Tekirdağ’a kadar gittiğini ve plakayı tekrar aracına takmayı başardığını belirtti. Göktaş, bu iki emektarın mirasını gelecek nesillere aktarmak istediğini ifade etti.