Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde yaşanan bir olay, yüksek fiyat tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Sosyal medyada yayımlanan bir satış fişi, iki top gelato için istenen 700 TL'lik fiyatla dikkat çekti.

SOSYAL MEDYA TARTIŞMALARI YENİDEN ALEVLENDİ
Bu yüksek fiyat, kullanıcılar arasında büyük bir yankı uyandırdı ve konu hızla sosyal medyada gündem haline geldi. Birçok kişi, iki top dondurmanın bu kadar yüksek bir fiyata satılmasını eleştirirken, diğerleri ise fiyatın nedenini araştırmaya koyuldu.
DENETİM EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
Ticaret Bakanlığı, gelen tepkilerin ardından hemen harekete geçerek söz konusu işletmede denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde, fiyat uygulamaları ve etiket düzenlemeleri mercek altına alındı. Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte turistik bölgelerde denetimlerin artırıldığını ifade etti. Kontroller sırasında 3 ürün için haksız fiyat artışı nedeniyle tutanak tutuldu ve 4 üründe Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırılık tespit edildi.







