• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 08 Eylül 2026 07:24

Vlasmarkt'ta ağaç dikimi sırasında iskeletler bulundu

Vlasmarkt'ta ağaç dikimi sırasında iskeletler bulundu
Gent'te Vlasmarkt'ta yapılan kazı çalışmaları sırasında birçok iskelet bulundu. Arkeologlar, mezarların yoğunluğu nedeniyle ağaç dikiminden vazgeçti.

Gent'te, Vlasmarkt'ın yenilenmesi sırasında yapılan kazı çalışmaları sırasında birçok iskeletin bulunduğu ortaya çıktı.

Vlasmarkt\

Kazı çalışmaları sırasında iskeletler gün yüzüne çıktı

St. James Kilisesi'nin yanındaki alanda ağaç dikiminden önce zemin kontrolü yapan arkeologlar, 2 metrekarelik bir alanda yaptıkları kazıda dört mezar buldu. Ancak bu mezarların yalnızca üst kısmının görüldüğü ve derinlikte daha fazla mezar bulunduğu anlaşıldı.

Mezarlık katmanları keşfedildi

Kazı derinleştirildikçe, mezarların üst üste beş ayrı seviyede devam ettiği belirlendi. İlgili hesaplamalara göre, bu yoğunlukla 2 metrekarelik alanda yaklaşık 20 kişinin gömülü olabileceği tahmin ediliyor. Eğer aynı yoğunluk 23 metrekarelik alana yayılırsa, gömülü kişi sayısının en az 240'e ulaşabileceği düşünülüyor. Gent Belediyesi, mezarların bulunduğu alanı koruma kararı aldı ve ağaç dikiminden vazgeçildi.