• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 28 Haziran 2026 10:58

Venezuela depreminde tüyler ürperten iddia: Kurtarma yerine yağma!

Venezuela depreminde tüyler ürperten iddia: Kurtarma yerine yağma!
Venezuela'daki deprem felaketinin ardından enkaz bölgesinde kurtarma yerine yağma yapıldığına dair iddialar ülkeyi sarstı. Can kaybı 1430'a ulaşırken, uluslararası yardımlar gelmeye devam ediyor.

Venezuela'da geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan ve büyük yıkıma yol açan deprem felaketi, ülkeyi yasa boğarken, sosyal medyada paylaşılan bir görüntü infial yarattı. Ortaya çıkan görüntülerde, üniformalı güvenlik güçlerinin, enkaz altında mahsur kalan birini kurtarmak yerine, yıkıntılar arasındaki değerli eşyaları yağmaladığı iddia edildi. Bu skandal iddia, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından sert tepkiyle karşılanırken, yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

sempati mobilya

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR, YAĞMA OLAYLARI YAŞANIYOR

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez'in paylaştığı son bilgilere göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1430'a yükselirken, yaralı sayısı ise 3238'e ulaştı. Özellikle La Guaira eyaletinde hasar gören binalarda yağma olaylarının yaşandığına dair haberler gelirken, vatandaşlar hala enkaz altındaki yakınlarından gelecek iyi haberleri bekliyor.

ULUSLARARASI YARDIMLAR ULAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Bu zorlu süreçte Venezuela'ya uluslararası yardımlar da ulaşmaya devam ediyor. Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere 10 ülkeden daha yardım ekibinin yolda olduğunu bildirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Oliver Blanco ise, iki büyük sarsıntının ardından yürütülen çalışmalara katılmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden 1600'den fazla kurtarma görevlisinin ülkeye ulaştığını ve önümüzdeki 24 saat içinde 25 yardım uçağının daha Venezuela'ya iniş yapmasının beklendiğini belirtti.