Uşak Üniversitesi'nde ÜNİDES destekli araştırma projeleri kongresi düzenlendi

Uşak Üniversitesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "Üniversite Öğrencileri Eğitim Alanında Yapılmış Araştırma Projeleri Kongresi"nde, öğrencilerin projeleri sunuldu ve akademisyenler tarafından önemli tavsiyelerde bulunuldu.Uşak Üniversitesi'nde ÜNİDES destekli araştırma projeleri kongresi düzenlendi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilgiler Topluluğu tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES Programı kapsamında desteklenen "Üniversite Öğrencileri Eğitim Alanında Yapılmış Araştırma Projeleri Kongresi" başarıyla gerçekleştirildi.

KONGRE AÇILIŞI VE ÖNEMLİ MESAJLAR
Kongrenin açılışı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Savaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projeler üreten öğrencileri tebrik etti. Rektör Savaş, öğrencilere bir amaç sahibi olmanın, proje oluşturmanın ve bu projeleri tamamlayıp hedefe ulaşmayı öğrenmenin iş hayatında büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak, öğrencilik yıllarını iyi değerlendirmeleri, hedef belirlemeleri, dil öğrenmeleri, hobi edinmeleri ve projelere katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Uşak Üniversitesi olarak öğrencileri alanlarında en iyi şekilde yetiştirmek için imkanlar sunduklarını belirten Savaş, öğrencileri kutlayarak başarılı bir kongre geçirmelerini diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

PROJE SUNUMLARI VE DEĞERLENDİRMELER
Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş, ÜNİDES kapsamında bu organizasyonu gerçekleştiren akademisyenleri ve öğrencileri kutladı. Proje danışmanı ve Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya, proje hakkında detaylı bilgi verdi. Salon Başkanlığı'nı Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya'nın üstlendiği oturumlarda çeşitli başlıklarda sunumlar yapıldı. Efsun Emel Sümbül ve Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç Uzun, "Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Görünüş Kaygılarının Sosyal Uyumları Üzerindeki Etkisinden Sosyal Kimlik İnşasının Aracı Rolü" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Ece Rabia Darçın ve Elif San, "Özel Eğitim Öğretmen Adaylarının Kariyer Stresleri ile Geleceğe Yönelik Umut Düzeyleri Arasındaki İlişkide Psikolojik Sağlamlığının Aracı Rolü" başlıklı sunumlarını paylaştı. Münire Özgür ve Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya, "Güvenli İnternet Atölyesi: İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinin İnternet Farkındalığı" başlıklı bir sunum yaptı. Latife Demirel ve Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç Uzun, "Üniversite Öğrencilerinin Gelecekte İstihdam Edebileceklerine İlişkin Algılarının Kariyer Kaygıları Üzerindeki Etkisindeki İş Deneyimlerinin Düzenleyici Etkisi" başlıklı sunumu sundu. Rümeysa Şen, Cemile Matur ve Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya, "Yapay Zeka Destekli Uygulamaların İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinin Görsel Okuryazarlık Becerilerinin Gelişiminde Kullanılması ve Deneyimlerin Ortaya Çıkarılması" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Merve Eda Kabadayı ise "34+ Yaş Kadınların Eğitime Dönüşü: Deneyimler, Beklentiler" başlıklı sunumunu yaptı. Program, değerlendirme toplantısıyla sona erdi.

KÜLTÜREL GEZİ VE TAMAMLANAN ETKİNLİK
Program kapsamında katılımcılar, Uşak'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla Ulubey Kanyonu, Blaundus Antik Kenti ve Clandras bölgesini ziyaret ettiler. Bu gezi, kongre katılımcılarına bölgenin kültürel mirasını tanıma fırsatı sundu ve etkinliğin sosyal boyutunu zenginleştirdi.
- 04:11Barış Atay, sahnelere geri döndü: Ecem Özkaya ile yemek yedi
- 04:01Barselona'da şaşırtan dönüşüm: Yıkılacak binalar, araçsız yeni mahalle!
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar




