GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Eylül 2025 15:38

Muğla'dan Gazze'ye İnsani Yardım Filosu'na Destek

Muğla'dan Gazze'ye İnsani Yardım Filosu'na Destek
Muğla'da, Gazze'ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu'na destek etkinliği düzenlendi. Vali Akbıyık, Gazze'deki zulme dikkat çekerek "insanlık ölüyor" dedi, Başkan Aras ise filoyu "direnişin denize yansıyan sembolü" olarak nitelendirdi.
Muğla'dan Gazze'ye İnsani Yardım Filosu'na Destek

Muğla Valiliği'nin öncülüğünde, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud (Sumut) Filosu'na destek amacıyla Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda kapsamlı bir etkinlik düzenlendi.

teknik yapı

GAZZE'DE YAŞANAN ZULME TEPKİ

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Anadolu’dan Gazze’ye Platformu Hukuk Sorumlusu Ayşegül Mungan birer konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında, filoda yer alan Muğlalı aktivist Ayçin Kantoğlu ile canlı bağlantı kurularak filonun güncel durumu hakkında bilgi alındı. Kantoğlu'nun annesi Gülser Özesen de meydandaki destek etkinliğinde hazır bulundu. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, konuşmasında Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, "Gazze'de insanlık bitiyor, büyük bir zulüm var, soykırım var. İnsanlar açlıktan ölüyor, çocuklar açlıktan ölüyor. Gazze'de sadece Gazzeliler değil, insanlık ölüyor" ifadelerini kullandı. Vali Akbıyık, Filistin'in tarihi önemini vurgulayarak, "Gazze, Muğla demek, Gazze, Türkiye demek, Filistin, İstanbul demek, Filistin, Ankara demek. Onun için Gazze’nin düşmemesi gerekiyor. Büyüklerimizin de söylediği gibi, Gazze düşerse, Filistin düşerse, İstanbul düşer, insanlığımız düşer, onurumuz düşer. Buradan katil İsrail’i, zalimleri kınıyoruz," diyerek Sumut Filosu'na desteklerini yineledi.

SUMUD FİLOSU DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuşmasında "Sumud" kelimesinin direniş, özgürlük ve onur anlamına geldiğini belirterek, "Filistin halkı yaşadığı bütün acılara rağmen umudunu kaybetmiyor. Sumud filosu da işte bu direnişin denizlere yansıyan bir sembolü oldu" dedi. Aras, Gazze'de yaşananları "savaş değil, tamamen soykırım" olarak nitelendirdi ve "Bizler, Türk Milleti, tarihte her zaman mazlumun yanında olmuştur. İşte o yüzden bugün mazlum milletler bizlerden şefkat beklemektedir. Muğla’mız da barışın, kardeşliğin ve vicdanın sembolü olarak mazlum insanların yanında olmayı her zaman başarmıştır" diye ekledi.

ZULME KARŞI SESSİZ KALINMAMALI

Anadolu’dan Gazze’ye Platformu Hukuk Sorumlusu Ayşegül Mungan, konuşmasında Batı'nın değerlerinin Gazze'de yok olduğunu vurguladı. Mungan, "Tarih bize göstermiştir ki, sessizlik zulmü büyütür. Buna dur demek tüm vicdan sahibi insanların ortak görevidir" dedi. Mungan, vicdan sahibi insanlara siyonist şebekelere karşı boykot bilincini artırma ve toplumsal duyarlılığı en güçlü şekilde ortaya koyma çağrısı yaptı. Ayrıca 44 ülkeden 800 gönüllünün katılımıyla yola çıkan Sumud Konvoyu'ndan bahsederken, Muğla'yı temsilen yer alan Ayçin Kantoğlu'nun cesaretinin tüm Türkiye için bir onur vesilesi olduğunu dile getirdi. Kantoğlu'nun yeni filoların yola çıkacağı müjdesini verdiğini de sözlerine ekledi.