• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 26 Eylül 2026 10:47

Üniversite kulübünde işkence: 30 öğrenci kurtarıldı

Üniversite kulübünde işkence: 30 öğrenci kurtarıldı
ABD'de bir üniversite kulübünün bodrum katında, ketçap ve mayoneze bulanmış 30 öğrenci kurtarıldı. Kulübün kabul ritüeli adı altında işkence yaptığı ortaya çıktı. Kulüp yöneticileri gözaltına alınırken, üniversite kulübün geçmişinin de sabı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde, isimsiz bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, bir öğrenci kulübü binasına baskın düzenledi. Çarşamba gecesi gerçekleştirilen operasyonda, Alpha Epsilon Pi öğrenci kulübünün bodrum katında ketçap ve mayoneze bulanmış, yarı çıplak 30 genç bulundu. Ortamın havasız ve oldukça sıcak olduğu, termostatın 35 dereceye ayarlandığı belirtildi.

Darp ve yaralanma izleri tespit edildi

Emniyet yetkilileri, kurtarılan öğrencilerden bazılarında darp izleri olduğunu, bazılarında ise açık yaralanmalar tespit ettiklerini bildirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda, öğrencilerin bir üniversite kulübüne kabul edilmek amacıyla bu ritüele maruz kaldıkları anlaşıldı. Kulüp üyelerinin, öğrencilere "ritüel gereği" işkence uyguladığı ortaya çıktı. Baskının ardından kulübün başkanı ve başkan yardımcısı gözaltına alındı.

Kulübün geçmişi sabıkalı çıktı

Öğrencilerin eğitim gördüğü Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, söz konusu kulübün geçmişte de benzer olaylara karıştığı vurgulandı. Üniversite kayıtlarına göre kulüp, 2013 yılında 18 yaşından küçüklere alkol temin etmek ve sürekli kavga çıkarmak gibi eylemler nedeniyle disiplin cezası almıştı. Üniversite tarafından askıya alınmasına rağmen yasa dışı faaliyetlerini sürdüren kulübün, 2015 yılında üniversiteyle tüm bağları koparıldı. Kampüsten uzaklaştırılmasına rağmen bağımsızlığını sürdüren yapı, sonraki yıllarda yasa dışı alkol satışı, eziyet ve kötü muamele gibi yedi ayrı olayla mahkemeye çıktı. UW-Madison yönetimi, eziyet ve kötü muameleyi önleme konusundaki kararlılığını belirtirken, Alpha Epsilon Pi Genel Merkezi de iddiaları ciddiye aldıklarını ve soruşturma makamlarıyla tam iş birliği içinde olacaklarını açıkladı. Olay karışan üyelerin ihraç edileceği bildirildi.