DÜNYA
Yayınlanma : 24 Ekim 2025 08:58

Yeni görüntüler: Filistinli tutsaklara işkence iddiaları artıyor

Yeni görüntüler: Filistinli tutsaklara işkence iddiaları artıyor
Yeni ortaya çıkan görüntüler, Filistinli tutsaklara yönelik işkence iddialarını yeniden gündeme getirdi.

9 Ekim'deki ateşkes anlaşmasının ardından, serbest bırakılmadan önce Filistinli tutsaklara uygulanan işkenceyi belgeleyen yeni görüntüler gün yüzüne çıktı. Bu fotoğraflar, hapishanelerdeki insanlık dışı muamelelerin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu durum, uluslararası toplumda büyük bir tepki yaratmaya başladı.

teknik yapı

İŞKENCENİN KÖTÜLEŞEN KOŞULLARI

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in aşırı sağcı politikaları, hapishanelerdeki koşulları daha da zorlaştırmış durumda. Filistinli tutsaklara yönelik uygulanan fiziksel şiddet ve psikolojik baskılar, artık gizlenemez hale geldi. Bu durum, sadece tutuklular için değil, tüm Filistin halkı için bir tehdidi temsil ediyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN TEPKİSİ

Birleşmiş Milletler Filistin Komitesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne, ateşkesin korunması ve insan hakları ihlallerinin durdurulması yönünde acil bir çağrıda bulundu. Bu çağrı, uluslararası toplumun Filistin’deki insan hakları ihlallerine karşı daha duyarlı olmasını hedefliyor.