Ukrayna 3. Ordu Kolordusu, 28 Eylül'de yaptığı açıklamada, Vivaldi Operasyonu'nun üçüncü aşaması sırasında 250'den fazla Rus askerinin esir alındığını duyurdu.
Esir alınan askerlerin görüntüleri paylaşıldı
Kolordu, cephe hattında gerçekleştirilen yarma hareketinin ardından esir alınan Rus asker grubunun görüntülerini de içeren bir video yayımladı. Açıklamada, “Düşman kayıpları 2 bin personele ulaştı ve 250'den fazla Rus esir alındı” denildi.
Rus birlikleri topluca teslim oldu
Ayrıca, esir alınanlar arasında subaylar, pilotlar ve topçuların da bulunduğu belirtildi. Kolordu, Vivaldi'nin üçüncü aşamasının tüm operasyon açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Nove, Ridkodub ve Katerynivka yerleşim yerleri özgürleştirilirken, Karpivka ve Novomykhailivka üzerindeki kontrol de başarıyla yeniden sağlandı.









