• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
DÜNYA
Yayınlanma : 29 Mayıs 2026 15:08

Ukrayna sularında şok gelişme: Türk gemisi İHA saldırısında hasar gördü, iki mürettebat yaralandı

Ukrayna sularında şok gelişme: Türk gemisi İHA saldırısında hasar gördü, iki mürettebat yaralandı
Ukrayna'nın Odesa açıklarında seyreden Türk sahipli 'ANT' gemisi İHA saldırısına uğradı. Saldırıda iki Türk mürettebat hafif yaralanırken, Dışişleri Bakanlığı Karadeniz'deki gerilimin tırmanmasına karşı uyarıda bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Odesa limanı açıklarında insansız hava aracıyla (İHA) vurulan Türk sahipli 'ANT' isimli kuru yük gemisi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Saldırıda gemi mürettebatından iki Türk vatandaşının hafif şekilde yaralandığı doğrulandı.

sempati mobilya

KARADENİZ'DE TIRMNAAN ENDİŞESİ

Açıklamada, "Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan Türkiye'ye kuru yük taşımakta olan Türk sahipli, Vanuatu bayraklı bir geminin dün gece (28 Mayıs) bir insansız hava aracıyla saldırıya uğradığı ve mürettebattan iki vatandaşımızın hafif yaralandığı öğrenilmiştir" ifadelerine yer verildi. Bakanlık, yaralı mürettebatın durumunun yakından takip edildiğini vurguladı. Bu saldırı, Karadeniz'deki gerilimin tırmanmasına yönelik endişeleri yeniden alevlendirdi.

TARAFLARA UYARI VE ÇAĞRI

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ve Rusya'yı Karadeniz'deki savaş bağlantılı tırmanmanın doğurduğu riskler konusunda uyardı. Bakanlık, "Son dönemde Karadeniz'de gözlenen savaş bağlantılı tırmanmanın, bölgemiz için doğurduğu risk ve tehditlere ilişkin endişelerimiz ile ülkemize yönelik muhtemel olumsuz etkileri konusundaki uyarılarımız, konuyla ilişkili tüm taraflara her düzeyde ifade edilmektedir" diyerek, savaşın kontrolsüzce tırmanmasına yol açabilecek adımlardan kaçınılması yönündeki uyarıyı yineledi. Ayrıca, Karadeniz'de sivil gemilerin seyrüsefer emniyetinin sağlanması ve savaşın müzakereler yoluyla sona erdirilmesi çağrılarının geçerliliğini koruduğunu belirten bakanlık, tırmanmanın önlenmesi ve barış sürecinin hızlandırılması için bölgesel ve sonuç odaklı önlemler geliştirmeye hazır olduklarını bildirdi. Odesa Limanı'ndan ayrılan ANT gemisinin üst güvertesine isabet eden saldırı sonucu çıkan yangın, Ukrayna sahil güvenliği tarafından kontrol altına alınmış, yaralılar ise hastaneye kaldırılmıştı.