EKONOMİ
Yayınlanma : 04 Şubat 2026 05:43

Türkiye ve Mısır'dan iş birliği sinyali: Üçüncü ülkelerde ortak fırsatlar

Türkiye ve Mısır'dan iş birliği sinyali: Üçüncü ülkelerde ortak fırsatlar
Türkiye ve Mısır, üçüncü ülkelerde iş birliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi.
Türkiye ve Mısır'dan iş birliği sinyali: Üçüncü ülkelerde ortak fırsatlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyeti, ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Mısır'da bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.

sempati mobilya

ORTAK YATIRIM FIRSATLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ev sahipliğinde yapılan toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın da katıldı. Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, ortak yatırım fırsatları ve özellikle Afrika'da üçüncü ülkelerde iş birliği imkanları masaya yatırıldı.

DİPLOMATİK TEMASLAR SÜRECEK

Mısır'da gerçekleştirilen yoğun diplomasi trafiği çerçevesinde, TOBB heyeti kendi gündemini değerlendirmek üzere bir araya geldi. Oda ve Borsa Başkanlarının katılımıyla düzenlenen TOBB İstişare Toplantısı'nda, yürütülen temasların sonuçları ve iş dünyasının gündemindeki konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.