Söke Belediyesi işçileri için rekor zamlı toplu sözleşme imzalandı!

Söke Belediyesi LİMA A.Ş. işçileri için imzalanan toplu sözleşmeyle en düşük maaş 52 bin TL'ye yükseldi. Başkan Arıkan, "Emekçinin hakkını korumak boynumuzun borcu" dedi.
Söke Belediyesi'nin iştiraki LİMA A.Ş. bünyesinde görev yapan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, tarafların anlaşmasıyla başarıyla tamamlandı. Yapılan anlaşma sonucunda, yıllık sosyal haklar ve ikramiyelerde önemli iyileştirmeler yapıldı. Bu iyileştirmelerle birlikte, en düşük işçi maaşı 52 bin TL'ye yükselmiş oldu.

SÖZLEŞME ŞANTİYEDE İMZALANDI
Resmi tören, Söke Belediyesi şantiye alanında coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. İmza törenine Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, belediye üst düzey bürokratları, LİMA A.Ş. yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı. Başkan Arıkan, işçiler tarafından davul-zurna sesleri ve meşaleler eşliğinde sevgiyle karşılandı.

BAŞKAN ARİKAN: EMEKÇİNİN HAKKI ÖNCELİĞİMİZDİR
Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak her zaman çalışanların refahını ön planda tuttuklarını vurguladı. Arıkan, "Belediyemizin imkanları dahilinde, emekçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını en adil şekilde ödemeye özen gösterdik. Enflasyonist ortamı göz önünde bulundurarak, çalışanlarımızın yaşam standartlarını koruyacak bir sözleşme imzaladık. LİMA A.Ş. işçilerimizin gösterdiği emek, Söke'ye büyük değer katıyor. Bu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
- 14:38Gaziantep'te çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı
- 14:28Bolvadin'de kavşak kabusu: Otomobil ve tır çarpıştı, 1 kişi yaralandı
- 14:19Sabancı, Akçansa'yı Heidelberg Materials'a devretti
- 14:09Yeniköy’de nefes kesen operasyon: Hırsızlık zanlısı 3 yıl hapis cezasıyla yakalandı
- 14:00Alaşehir'de gölete giren çocuk hayatını kaybetti



