• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 15 Eylül 2026 08:26

Türkiye, kredi kartı dolandırıcılığında en çok mağdur olan ülke oldu

Türkiye, kredi kartı dolandırıcılığında en çok mağdur olan ülke oldu
Türkiye, kredi kartı dolandırıcılığında en çok mağdur olan ülke konumunda. Uzmanlar, güvenli ödeme yöntemleri ve şifre kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguluyor.

Türkiye, 151 milyonu aşan kredi kartı sayısıyla Avrupa'nın en büyük kartlı ödeme pazarı konumuna geldi. Ancak bu durum, siber dolandırıcılığın da artmasına neden oldu.

Uzmanlardan güvenlik uyarıları

Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte, dolandırıcıların hedefi haline gelen kart sahipleri için uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. Özellikle kullanıcıların basit şifre hataları ve dikkat dağınıklığı, ciddi finansal kayıplara yol açabiliyor. Tahmin edilmesi kolay şifreler, dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemler arasında yer alıyor.

Güvenli ödeme yöntemleri

Uzmanlar, sosyal medya hesaplarından kolayca erişilebilen doğum tarihleri veya ardışık rakamlar içeren şifrelerin büyük bir güvenlik açığı oluşturduğunu belirtiyor. Güvenliğin sağlanması için tahmin edilmesi zor ve kişisel bilgilerle eşleşmeyen şifreler kullanılmalı. Ayrıca, alışveriş sırasında kartın elden çıkarılmaması ve ödeme tutarının kontrol edilmesi gerekiyor. Kayıp veya çalınma durumunda, kartın derhal dondurulması gerektiği vurgulanıyor.