Türkiye havalimanları, AB ülkelerinin nüfusunu geride bıraktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye havalimanlarının yıllık yolcu kapasitesinin 397,4 milyon olduğunu ve bu rakamın 26 AB ülkesinin nüfusunu geçtiğini açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki havalimanlarının yıllık yolcu kapasitesinin 397,4 milyonun üzerine çıktığını açıkladı. Bu rakam, 26 Avrupa Birliği ülkesinin toplam nüfusunu geride bırakıyor.
Sivil havacılıktaki büyük büyüme
Uraloğlu, yazılı açıklamasında Türkiye'nin sivil havacılık alanındaki gelişimini vurgulayarak, son 24 yılda havalimanı sayısının 26'dan 58'e yükseldiğini belirtti. Türkiye'nin dünya çapında dikkat çeken bir havalimanı altyapısına sahip olduğunu ifade etti.
Yolcu trafiğindeki artış
Son 24 yılda Türkiye'nin havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısının 34 milyondan 247,1 milyona çıktığını kaydeden Uraloğlu, günlük yolcu trafiğinin de 92 binden 677 bine ulaştığını belirtti. Ayrıca, uçak trafiğinde benzer bir artış gözlemlendiğini ve Türkiye'nin havacılık alanındaki uluslararası sıralamalarda önemli bir yükseliş kaydettiğini vurguladı.
- 19:25İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD'nin teklifine sert tepki gösterdi
- 19:16Alaplı'da seyir halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
- 19:07Almanya'da tarih öncesi mezarlıkta gizemli yer altı tüneli bulundu
- 18:55Piyasa Denetimlerinde ŞOK CEZALAR: 129 BİN FİRMAYA 784 MİLYON LİRA YAZILDI!
- 18:46Ryanair, Berlin'den çekiliyor: Ücret artışlarına isyan etti





