ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi senatörlerle gerçekleştirdiği kahvaltıda hükümetin kapanmasını Demokrat Parti'ye yükledi. Trump, bu durumun Amerikan tarihindeki en uzun hükümet kapanması olduğunu belirterek, 'Bu, Demokratların yarattığı bir felaket' dedi.

DEMOKRATLARIN YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Trump, geçen yılki seçim zaferini hatırlatarak, hükümetin kapanmasının Cumhuriyetçiler üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. Demokratları suçlayarak, senatodaki radikal Demokratların hükümeti açma konusunda isteksiz olduklarını ve bu durumun milyonlarca Amerikalıyı etkilediğini söyledi. Ayrıca, SNAP gıda yardımı gibi sosyal yardımların kötüye kullanıldığını savunarak, Biden yönetimi döneminde artan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması gerektiğini ifade etti.
KAPANMANIN ETKİLERİ
Trump, hükümet kapanmasının kamu çalışanlarının maaşlarını olumsuz etkilediğini ve hava trafiği kontrol sistemlerinde sorunlara yol açtığını belirtti. Ekonomik büyümeye vurgu yaparak, yeni fabrikaların açılması ile otomobil sektöründeki yatırımların önemini dile getirdi. Ayrıca, yasa dışı göçmenlere sağlanan yardımları eleştirerek, ülkenin bu yükü kaldıramayacağını ve seçim güvenliği için gerekli yasaların bir an önce çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.







