SİYASET
Yayınlanma : 29 Mayıs 2026 19:30
Trump, İran ile müzakerelerde nihai kararını vermek üzere toplantıya katılacak

Trump, İran ile müzakerelerde nihai kararını vermek üzere Beyaz Saray'daki toplantıya katılacağını duyurdu. Hürmüz Boğazı'nın ablukası kaldırılacak ve gemiler evlerine dönecek.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile süregelen müzakere süreci hakkında önemli bir açıklama yaptı. Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda katılacağı toplantıda nihai kararını vereceğini belirtti.
HÜRMÜZ BOĞAZI'NDAN GEMİLER EVLERİNE DÖNEBİLİR
Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki ABD ablukasının kaldırılacağını ve bölgede mahsur kalan gemilerin 'evlerine dönme' sürecine başlayabileceğini ifade etti. Ayrıca, İran'ın nükleer silah geliştirmemesi gerektiğini vurgulayarak, Hürmüz Boğazı'nın deniz ulaşımına açılması gerektiğini belirtti.
ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ MATERYAL İMHA EDİLECEK
Trump, İran’ın zenginleştirilmiş uranyum kaynaklarının imha sürecinde ABD ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile iş birliği içinde hareket edileceğini açıkladı. Toplantının ardından, iki ülke liderinin nihai onayı bekleniyor.
- 19:13Ava Yaman''ın film hayali, babasının kararıyla suya düştü
- 19:03Kayıp kadın, dere kenarında cansız bedeniyle bulundu
- 18:50Nilüfer bayramda da temizlik ve hijyen için sahadaydı
- 18:32Osmaniye'de heyelan felaketi: 6 tır zarar gördü
- 18:20Avrasya Liderleri Astana'da Buluştu: Ticaret ve Teknolojik İşbirliği Masadaydı






