ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden İran'ın durumunu eleştirdi. Trump, İran'ın “ölü bir devlet” olduğunu belirterek, bu ülkenin askerlerine maaş ödeyemediğini savundu.
İran'ın durumu hakkında açıklamalar
Trump, paylaşımında İran'ın askeri gücünün yok olduğunu ve ekonomik durumunun son derece kötüleştiğini ifade etti. “İran resmen çökmüş bir devlettir. ÖLDÜ!” diyen Trump, enflasyonun %300 seviyelerine ulaştığını ve liderlik kargaşasını vurguladı. Ayrıca, İran'ın ABD'den gelen haberlerle sürdürülen propagandaya bel bağladığını belirtti.
Saldırı planları açıklaması
Trump, daha sonra Fox News'e verdiği röportajda, İran'ın Ürdün'deki ABD üslerine yönelik saldırılarına karşılık olarak, İran'ı gece boyunca vuracaklarını duyurdu. Bu ifadeleri, ülkedeki siyasi atmosferin gerginliğini artıran yeni bir gelişme olarak değerlendiriliyor.









