Trakya'da kuraklık alarmı: Yağışlar yüzde 50 azaldı

Trakya'da yağışların yüzde 50 azalması, barajlardaki su seviyeleri ve nehir debilerinin kritik düzeye inmesine neden oldu. Uzmanlar, kuraklığın devam edeceği uyarısında bulunuyor.Trakya'da kuraklık alarmı: Yağışlar yüzde 50 azaldı
Trakya'da son dönemlerde yağışların yüzde 50'ye kadar azalması, Tunca ve Meriç nehirleri ile barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeye inmesine yol açtı.

KURAKLIK TEHLİKESİ BÜYÜYOR
Bölgedeki kuraklık, su kaynaklarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yağış miktarları önceki yıllara göre ciddi şekilde düşerken, barajlar ve nehirlerdeki su seviyeleri de alarm veriyor. Uzmanlar, mevcut verilerin kurak periyodun önümüzdeki yıllarda da süreceğine işaret ettiğini belirtiyor.

NEHİR DEBİLERİ DÜŞÜYOR
Eski Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erkin, Trakya'nın uzun süredir kuraklıkla mücadele ettiğini vurgulayarak, bu durumun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi. Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerindeki düşüş, vatandaşları endişelendiriyor. Erkin, Meriç Nehri'nin debisinin 180 metreküp/saniye, Tunca Nehri'nin debisinin ise 3,5-4 metreküp/saniye seviyelerinde olduğunu belirtti. Yağış miktarındaki düşüşe dikkat çeken Erkin, Trakya'nın yıllık ortalama 620 milimetre yağış alırken, son birkaç yılda bu miktarın yüzde 50 oranında azaldığını ifade etti. Kuraklığın devam edeceği öngörüsü ile su verimliliği ve tasarrufun artık kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdi.
- 09:14Kuveyt'te İran füzesi saldırısı: 5 ABD askeri yaralandı
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü





