Trafikte devrim: Robot polis göreve başladı, anında ceza kesiyor!

Çin'de geliştirilen robot trafik polisi Hangxing No. 1, 1 Aralık'ta denemelere başladı. Kural ihlallerini anında tespit edip ceza kesen robot, gerçek polis hareketlerini taklit ediyor ve kendini geliştiren yapay zekaya sahip.
Devlet kanalı CCTV'nin aktardığı bilgilere göre, kamera ve sensörlerle donatılan robot trafik polisi, trafik akışını yönetebiliyor, yaya hareketliliğini düzenleyebiliyor ve kural ihlallerini anında kaydediyor. Robot, sesli uyarı sistemiyle ihlal yapan sürücü ve yayalara nazikçe kural hatırlatması yapıyor. Yerel trafik polisinin taktik ekibiyle ortak geliştirilen Hangxing No. 1 adlı robot, 1 Aralık itibarıyla resmi denemelerine başladı.
GERÇEK POLİS JESTLERİNİ TAKLİT EDİYOR
Yaklaşık 1 metre 80 santimetre boyundaki robot, gerçek trafik polislerinin hareketlerini taklit edebiliyor. 'Dur', 'geç' veya 'yavaşla' gibi klasik yönlendirme işaretlerini robotik kollarıyla verebilen Hangxing No. 1, dijital düdük sistemi ve trafik ışıklarıyla senkronize çalışma özelliğine de sahip. Bu sayede kavşaklarda trafik akışını kesintisiz yönetebiliyor.
KASKSIZ SÜRÜCÜYÜ ANINDA TESPİT EDİYOR
Robotun en dikkat çekici yeteneklerinden biri, güvenlik donanımı eksik sürücüleri anında tespit etmesi. Kask takmayan motosiklet sürücüleri, dur çizgisini geçen araçlar veya yasak yerden geçen yayalar, robot tarafından otomatik olarak kaydediliyor. İhlal anında kullanılan sesli uyarı sistemi, vatandaşlara kuralları hatırlatıyor ve gerektiğinde trafik polisinin devreye girmesini sağlıyor.
KENDİNİ GELİŞTİREN YAPAY ZEKA
Trafik polis yetkilileri, robotun kavşaklarda gerçek zamanlı veri toplayarak kendi kendini geliştirdiğini belirtiyor. Yakın gelecekte Hangxing No. 1'in başvuru işlemleri konusunda bilgi verebileceği, basit güvenlik konuşmaları yapabileceği ve daha gelişmiş sesli iletişim kurabileceği ifade edildi. Robot, değiştirilebilir pili sayesinde 6 ila 8 saat aralıksız görev yapabiliyor ve işi bitince otomatik olarak şarj istasyonuna dönüyor.
- 18:36Kerem Bürsin ve Selin Yağcıoğlu, aşklarına ikinci bir şans mı veriyor?
- 18:27İzmir'de 33 ölü kedi olayı: Veteriner gözaltına alındı
- 18:17İzmir'de uyuşturucu şoku: 10 bin 854 hap ele geçirildi, bir kişi tutuklandı
- 18:07Deniz Celep, Medicana Sohbetleri'nde kadın girişimciliğinin önemini vurguladı
- 17:57Samsun'da Milli Aile Haftası coşkusu: Aile Durağı hizmete açıldı





