Topçu: Türkiye, Irak Türkmenlerinin her zaman yanında

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Kutluhan Yayçılı ve Türkmeneli TV Genel Müdürü Mehmet Hanefi Uzunçam'ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Kutluhan Yayçılı ve Türkmeneli TV Genel Müdürü Gazeteci Mehmet Hanefi Uzunçam'ı makamında kabul etti. Topçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, doğru, objektif ve tarafsız basının önemini vurguladı. Türkmeneli TV çalışanlarının ve tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Topçu, Türkiye'nin Irak halkının birlik, beraberlik ve refahı için her zaman yanında olduğunu belirtti.
TÜRKMEN ŞEHİTLERİ ANILDI
Topçu, Kerkük'ten getirilen hatıra için teşekkür ederek, 16 Ocak 1980'de Irak'ta idam edilen Türkmenlerin anısına 16 Ocak Türkmen Şehidleri Günü'nü hatırlattı. Tüm şehitleri rahmetle andığını ifade eden Topçu, Cenab-ı Hakk'tan şehitler için cenneti diledi.
16 OCAK ANMA PROGRAMI
Yayçılı ve Uzunçam, Topçu'ya gösterdiği ilgi için teşekkür ederek, 14 Ocak 2023 tarihinde Keçiören-Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda saat 15.00-17.00 arasında düzenlenecek 16 Ocak Türkmen Şehitleri Anma Programı'na davet etti. Ayrıca, Mustafa Kemal Yayçılı'nın mezarından alınan toprak ve Hasasu kenarından toplanmış çakıl taşlarını Topçu'ya takdim ettiler.
- 13:55Okyanusun derinliklerinde saklı dev şelale keşfedildi
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı





