Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde jandarma ekipleri, tarihi eser ve silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon, ilçe halkında büyük yankı uyandırdı.
KAÇAKÇILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
Tokat İl Jandarma Komutanlığı, elde ettiği istihbarat doğrultusunda, ilçede faaliyet gösteren bir kaçakçılık şebekesine yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından mahkemeden alınan arama kararlarıyla 6 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.
SUÇ UNSURLARI TEK TEK TOPLANDI
Yapılan aramalarda, 11 ruhsatsız av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, kurusıkıdan dönüştürülmüş bir tabanca, 2 adet 9x19 mm fişek, bir kılıç, üç kama, bir dedektör, barut tartımı için hassas terazi, fişek kapsülü basma makinesi, 230 adet fişek kapsülü ve 680 gram barut ele geçirildi. Olayla ilgili Ö.K., M.K., K.Ş., R.S., M.Ö. ve O.S. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakılan şüpheliler hakkında inceleme başlatıldı.








