• ceylan hafriyat
OTOMOTİV
Yayınlanma : 30 Aralık 2025 14:20

Tofaş, Bursa fabrikasında üretimi durduruyor: Yılbaşından sonra yeniden başlayacak

Tofaş, Bursa fabrikasında üretimi durduruyor: Yılbaşından sonra yeniden başlayacak
Tofaş, Bursa fabrikasında 2-11 Ocak 2026 tarihleri arasında üretimi durduracak. Karar, yıl sonu envanter sayımı ve bakım çalışmaları gerekçesiyle alındı.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Bursa'daki fabrikasında 2 Ocak 2026 ile 11 Ocak 2026 tarihleri arasında üretime ara verileceğini duyurdu. Şirket, fabrikanın 12 Ocak 2026 Pazartesi günü yeniden üretime başlayacağını belirtti.

teknik yapı

BAKIM VE ENVANTER SAYIMI NEDENİYLE DURDURULDU

Şirket yönetimi, üretimin durdurulmasının yıl sonu envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım çalışmaları kapsamında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu sürecin rutin bir uygulama olduğu vurgulandı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDE UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Bursa'nın en büyük sanayi kuruluşlarından Tofaş'ta, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığı bildirildi. Türk Metal Sendikası'nın çalışanlar için yüzde 20 ücret artışı ve 35 lira iyileştirme talebine karşılık, işveren sendikası MESS'in yüzde 5 zam ve 11,50 liralık teklif sunduğu, ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı aktarıldı. Görüşmelerin tıkanmasının ardından Tofaş çalışanları, fabrika içinde ilk eylemlerini gerçekleştirmişti.