• satrroıad dörüm
OTOMOTİV
Yayınlanma : 04 Temmuz 2026 09:16

Ford Otosan fabrikalarında üretim duruyor: Tatil mi, bakım mı?

Ford Otosan fabrikalarında üretim duruyor: Tatil mi, bakım mı?
Ford Otosan, 2026 yılı izin dönemi kapsamında Gölcük, Yeniköy, Eskişehir ve Craiova fabrikalarındaki üretimini temmuz ve ağustos aylarında geçici olarak durduracak. Şirket, bu sürecin rutin bakım çalışmaları için kullanılacağını belirtti.

Otomotiv sektörünün devlerinden Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (FROTO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimle, 2026 yılı yıllık izin dönemi bahanesiyle fabrikalarındaki üretimi geçici olarak durduracağını duyurdu.

sempati mobilya

FABRİKALARDA PERİYODİK BAKIM DÖNEMİ

Şirketten 3 Temmuz 2026 tarihinde yapılan açıklamada, üretimin durdurulduğu bu süreçte fabrikalarda rutin bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Bu durum, otomotiv piyasasında olası bir yavaşlama sinyali olarak yorumlanabilir. Ford Otosan'ın Türkiye'deki önemli üretim merkezleri olan Gölcük, Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarında üretimin 25 Temmuz 2026'da durdurulacağı ve 10 Ağustos 2026'da tekrar başlayacağı kaydedildi. Bu süre zarfında, yurt dışındaki Craiova fabrikasında ise üretimin 1 Ağustos 2026'da durdurulup 19 Ağustos 2026'da yeniden faaliyete geçeceği açıklandı.