EKONOMİ
Yayınlanma : 22 Mayıs 2026 03:10

Ticaret Bakanlığı'ndan dev piyasa denetimi: 4 ayda 1,1 milyar lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı'ndan dev piyasa denetimi: 4 ayda 1,1 milyar lira ceza kesildi
Ticaret Bakanlığı, ocak-nisan döneminde 170 bin firmayı denetleyerek 1,1 milyar lira ceza kesti. Piyasa dengesi için büyük bir adım atıldı.

Ticaret Bakanlığı, piyasa dengesini korumak amacıyla gerçekleştirdiği denetimlerde dikkat çekici sonuçlar elde etti. Ocak-nisan döneminde 170 bin 11 firma ile 21,2 milyon ürün denetlendi ve bu süreçte toplamda 1,1 milyar lira ceza uygulandı.

sempati mobilya

DENETİM BİLANÇOSU AÇIKLANDI

Yılın ilk dört ayına ait denetim bilançosu, Bakanlık tarafından kamuoyuna duyuruldu. Denetimlerle, vatandaşların ekonomik refahını bozacak ve arz-talep dengesini olumsuz etkileyecek uygulamalar engellenmeye çalışıldı. Bu kapsamda otomotiv, emlak, kuyum ve stokçuluk gibi çeşitli sektörler denetlendi.

CEZA MİKTARLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Denetimler sırasında tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 2 bin 901 gerçek ve tüzel kişiye toplam 476,6 milyon lira ceza kesildi. Fahiş fiyat uygulamalarına ilişkin kesilen ceza miktarı ise 389,4 milyon lira olarak belirlendi. Ayrıca, tüketici sözleşmelerine yönelik denetimlerde 258 milyon lira ceza uygulandı ve reklam ile haksız ticari uygulamalar için de 100 milyon lira ceza kesildi.