TCMB, Bulgar Levası'nı döviz listesinden çıkardı

TCMB, Bulgaristan'ın euroya geçişi nedeniyle Bulgar Levası'nı 2 Ocak 2026'dan itibaren döviz listesinden çıkardığını duyurdu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz işlemlerine ilişkin listesini güncelledi. Bu güncellemeye göre, Bulgar Levası artık alım-satımı yapılan dövizler arasında yer almayacak. Değişiklik, 2 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Söz konusu düzenleme, Resmi Gazete'nin 20 Aralık tarihli sayısında yayımlandı. Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2008-32/34 sayılı tebliğine ilişkin TCMB genelgesinde değişikliğe gidildiği açıklandı.
BULGARİSTAN'IN EURO'YA GEÇİŞİ NEDEN OLDU
Kararın alınmasının temel nedeni, Bulgaristan'ın 2026 yılından itibaren euro para birimini kullanmaya başlayacak olması olarak belirtildi. Bu gelişme doğrultusunda, Bulgar Levası TCMB'nin alım-satım işlemlerine konu olan dövizler listesinden resmen çıkarılmış oldu.
- 10:07Dipsizgöl'ün renk değişimi, ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattı
- 09:58Ajan filmlerinin efsanevi uydu telefonu Aydın'da yeniden canlandı!
- 09:51Bayram dönüşü için sürücülere önemli uyarılar
- 09:44Bursa'da kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 4 yaralı
- 09:36Kentsel dönüşümde imzalar evinizi uçuruyor, borç batağına sürüklüyor: Uzmanlar uyarıyor!






