ASAYİŞ
Yayınlanma : 20 Aralık 2025 18:34

Tavşanlı'da yaya yollarını işgal eden duba ve reklam panolarına zabıta operasyonu

Tavşanlı'da yaya yollarını işgal eden duba ve reklam panolarına zabıta operasyonu
Tavşanlı'da zabıta ekipleri, yaya yollarını işgal eden duba ve reklam panolarını toplayarak vatandaşların güvenli geçişini sağlamaya çalışıyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, zabıta ekipleri yaya yollarını ve kaldırımları işgal eden duba, flama ve reklam panolarına yönelik kapsamlı bir denetim ve toplama çalışması başlattı. Bu operasyonla, vatandaşların güvenli ve rahat geçişinin sağlanması hedefleniyor.

teknik yapı

ESNAFIN İZİNSİZ EŞYALARI TOPLANIYOR

Tavşanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde yapılan denetimlerde, özellikle esnafların iş yerleri önüne koyduğu ve yaya geçişini engelleyen duba, zincir, seyyar reklam panoları ve flamaları tek tek topladı. Bu eşyalar, yayaların hareket alanını ciddi şekilde kısıtlıyordu.

ENGELLİ VE YAŞLILARIN HAYATI ZORLAŞIYORDU

Zabıta yetkilileri, işgal edilen yaya yollarının sadece görüntü kirliliğine neden olmadığını, aynı zamanda yaşlı, engelli ve bebek arabalı vatandaşların kaldırımları kullanmasını neredeyse imkansız hale getirdiğini vurguladı. Operasyon, bu grupların günlük yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor.