İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları, Iacovone Stadyumu'nda gerçekleştirilen bir açılış töreniyle resmen başladı.

Türk sporcular bayrağı taşıdı
Açılışta, Türk Bayrağı'nı milli güreşçi Nesrin Baş ve milli yüzücü Emre Sakçı taşıdı. Törende, Taranto'nun tarihi ve denizle olan bağına vurgu yapılarak, mitoloji ve geleceği harmanlayan etkileyici koreografiler ile ışık ve havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.

Türkiye'nin katılımı
Massimo Ferrarese, organizasyonun başkanı olarak yaptığı konuşmada, “Akdeniz diyalogdur, buluşmadır, paylaşmaktır” dedi. Taranto 2026'da 26 Akdeniz ülkesinin yer alacağı belirtilirken, Türkiye 337 sporcu ile 29 spor dalında bu oyunlara katılıyor. Türkiye, Akdeniz Oyunları tarihinde en çok madalya kazanan 4. ülke konumundadır.







