• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 18 Eylül 2026 23:21

Suudi Arabistan'daki saldırıda İtalya'nın Eurofighter uçağı hasar gördü

Suudi Arabistan'daki saldırıda İtalya'nın Eurofighter uçağı hasar gördü
Suudi Arabistan'daki Taif Hava Üssü'ne düzenlenen saldırıda İtalya'nın Eurofighter uçağı vuruldu, ancak üste bulunan İtalyan askerleri zarar görmedi.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Suudi Arabistan’ın Taif Hava Üssü’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda İtalyan Eurofighter uçağının vurulduğunu duyurdu.

İtalyan askeri personeli güvende

Bakan Crosetto, üste bulunan İtalyan askeri personelinin saldırıda yaralanmadığını belirtti. Taif Hava Üssü’nde düzenlenen saldırıların, Doğal Kararlılık Operasyonu kapsamında İtalyan askerlerinin bulunduğu bölgeye yapıldığını ifade etti. Crosetto, “Saldırıdan hiçbir İtalyan askeri etkilenmedi. Eurofighter uçağımız vuruldu, ancak personelimizin kullandığı araçlar ve altyapıda başka bir hasar yok” dedi.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Savunma Bakanı, askeri personelin korunmasına yönelik tüm güvenlik önlemlerinin etkin bir şekilde alındığını ve süregeldiğini vurguladı. Ayrıca, genelkurmay başkanından ve komutanlardan son duruma dair daha ayrıntılı bir değerlendirme istemiştir. Durumun, personelin güvenliğini sağlamak amacıyla dikkatle izlendiği ifade edildi.