Büyükçekmece ve Esenyurt'ta bir dizi hırsızlık olayının faili olarak bilinen ve güvenlik kameralarına yakalanan bir kadın, polis ekiplerince gözaltına alındı. Zanlının daha önce de birçok farklı suçtan sabıkası olduğu belirlendi.

HASTANE VE LOKANTADAN HIRSİZLIK GİBİ OLAYLAR
9 Ağustos tarihinde Büyükçekmece'deki özel bir hastaneye müşteri gibi giren Semra H.B. (37) isimli şüpheli, bir görevlinin 10 bin lirasını ve çantasını çaldı. Ardından, 11 Aralık'ta bir lokantaya giren şüpheli, sandalyede asılı duran ve içinde 55 bin lira değerinde altın ile 20 bin lira nakit para bulunan çantayı çalarak kayıplara karıştı.

GÜVENLİK KAMERALARI ELE VERDİ
Esenyurt'ta ise bir zincir marketten 2 bin 400 liralık ürün ve bir telefon bayisinden 750 lira değerinde hoparlör çaldığı tespit edilen şüphelinin kimliği, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle belirlendi. Semra H.B.'nin 'İşyerinden ve kurumdan hırsızlık', 'açıktan hırsızlık', 'kasten yaralama', 'hakaret', 'tehdit', 'göçmen kaçakçılığı', 'çocuğun kaçırılması, alıkonulması' gibi çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri, Silivri'deki adresine düzenledikleri operasyonla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Suç makinesi kadının adliyeye sevk edildiği öğrenildi.







