ÇEVRE
Yayınlanma : 31 Ocak 2026 07:44

Son yağışlar Değirmenaltı Deresi'ne hayat verdi

Son yağışlar Değirmenaltı Deresi'ne hayat verdi
Son yağışlar Değirmenaltı Deresi'ne hayat verdi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Kayı Hattı üzerinden gelen ve uzun süredir dip seviyede akan Değirmenaltı Deresi'nin debisi, son yağışlarla birlikte önemli ölçüde artış gösterdi.

sempati mobilya

YAĞIŞLAR DREN AJANINA CAN SUYU OLDU

Yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle neredeyse tamamen kuruma noktasına gelen dere, alınan yağışlar sayesinde yeniden canlandı. Bölgedeki etkili yağışların ardından Değirmenaltı Deresi'nde gözle görülür bir su artışı yaşandı. Özellikle yaz aylarında su seviyesinin ciddi oranda düştüğü ve bazı noktaların tamamen kuruduğu dere yatağı, son yağışlarla birlikte yeniden akmaya başladı.

EKOSİSTEME OLUMSUZ ETKİLERİ AZALDI

Artan debi, hem çevre sakinlerini sevindirdi hem de ekosistem açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Uzmanlar, son dönemde etkili olan yağışların, kuraklıktan olumsuz etkilenen su kaynakları için