Son dakika: İran'dan yeni barış önerisi geldi

ABD ile İran arasındaki müzakereler çıkmaza girdi. İran, ABD'nin deniz ablukasını kaldırmasını şart koşarak yeni bir barış önerisi sundu.
ABD ile İran arasındaki diplomatik temaslar, Hürmüz Boğazı ve nükleer program konularında çıkmaza girmiş durumda. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Tahran'dan gelen son teklifin yetersiz olduğunu belirttiği ve danışmanlarına bu konuda memnuniyetsizliğini ilettiği bildirildi.
İRAN'IN TEKLİFİ YETERSİZ BULUNDU
The New York Times’ın aktardığına göre, İran’ın önerisi, ABD’nin deniz ablukasını kaldırmasını şart koşarken, nükleer faaliyetlere ilişkin kritik sorulara net yanıt vermiyor. Trump, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için nükleer dosyanın geri plana itilmesine kesinlikle karşı olduğunu ifade etti. ABD Başkanı, nükleer silaha sahip bir İran’ı kabul etmeyeceklerini vurguladı.
ÜÇ AŞAMALI MÜZAKERE YOL HARİTASI
The Wall Street Journal’a göre, Tahran yönetimi müzakereler için üç aşamalı bir yol haritası sundu. İlk aşamada Hürmüz Boğazı’ndaki saldırıların durdurulması karşılığında ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri faaliyetlerini durdurması talep ediliyor. İkinci aşamada aracı aktörlerin devreye girerek boğazın statüsü ve yönetimine ilişkin bir uzlaşı sağlaması bekleniyor. Üçüncü aşamada ise İran, nükleer programı ve bölgedeki müttefik gruplara sağlanan finansman konularını müzakereye açmayı öneriyor. Ancak Washington yönetimi, nükleer konusunun ertelenmesini kabul edilemez buluyor.
- 20:49Diyarbakır'da dev operasyon: 64 şüpheliye işlem, tonlarca kaçak mal ele geçirildi
- 20:41Kırşehir'de kaçak kazı yapan 8 kişi suçüstü yakalandı
- 20:32Şok keşif: Trump ve Kral Charles, 15. göbekten kuzen çıktı!
- 20:24Trump'tan İran hakkında çarpıcı iddia: Çökmekte olduklarını söylediler
- 20:13Çölün Ortasındaki Dev 'Göz'ün Gizemi Çözüldü: Meteor Değil, Jeolojik Bir Harika





