Somali istihbarat güçleri, uluslararası ortaklarla işbirliği içinde gerçekleştirdikleri bir operasyon sonucu Eş-Şebab'ın istihbarat şefi Labajir'i öldürdü.
Operasyon detayları
NISA tarafından yapılan açıklamaya göre, bu operasyon 23 Ağustos'ta Orta Cubbe bölgesinin Jilib ilçesinde gerçekleştirildi. Labajir'in, 2006'da Eş-Şebab'a katıldığı ve çeşitli istihbarat görevlerinde bulunduğu belirtiliyor. 2013 yılında örgütün istihbarat birimlerinin başına getirilen Labajir, uzun yıllar boyunca örgütün bilgi toplama ve planlama faaliyetlerinde kritik bir rol üstlendi.
Labajir'in faaliyetleri ve etkisi
Açıklamada, Labajir'in sivillere yönelik saldırılarla bağlantılı suçlamalarla karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Onun öldürülmesi, Eş-Şebab'ın yönetimi ve istihbarat kapasitesi açısından önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor. 2006'dan bu yana Somali hükümeti ve uluslararası barış gücü unsurlarına karşı saldırılar düzenleyen Eş-Şebab, 2022 yılından itibaren Somali güvenlik güçlerinin geniş çaplı operasyonlarıyla karşı karşıya kalıyor.









