• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk 29 ağostıs
DÜNYA
Yayınlanma : 31 Ağustos 2026 00:00

ABD, İran'ın stratejik adasına saldırdı

ABD, İran'ın stratejik adasına saldırdı
ABD ordusu, İran'ın stratejik öneme sahip Lark Adası'na insansız hava aracıyla saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, Devrim Muhafızları olayı doğruladı.

Amerika Birleşik Devletleri ordusunun, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki stratejik öneme sahip Lark Adası'na yönelik bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Bu gelişmenin ardından bölgeden çeşitli açıklamalar gelmeye başladı.

Lark Adası'nda patlama sesleri duyuldu

İran'ın gayriresmi haber kaynaklarından Fars Haber Ajansı, Lark Adası civarında patlama seslerinin duyulduğunu aktardı. Patlamaların tam olarak nerede ve ne sebeple meydana geldiği konusunda ilk etapta net bir bilgiye ulaşılamadı. Tesnim Haber Ajansı ise Lark Adası'ndaki bir noktaya insansız hava aracıyla saldırı yapıldığını duyurdu. Ajans, gayriresmi kaynaklara dayanarak verdiği haberde, saldırı sonucunda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 kişinin de yaralandığını iddia etti.

Devrim Muhafızları saldırıyı doğruladı

ABD medyasındaki ilk haberler, Amerikan ordusunun Lark Adası'ndaki roketatar mevzilerini hedef aldığı yönündeydi. Ancak İran Devrim Muhafızları, ABD ordusunun Lark Adası'na saldırı düzenlediği bilgisini doğruladı. Yapılan açıklamada, saldırının ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. Saldırının ardından bölgede güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarılırken, olayın detaylarına ilişkin araştırmaların devam ettiği bildirildi.