ASAYİŞ
Yayınlanma : 02 Ekim 2025 23:44

Solhan kırsalında tarihi eser operasyonu: 17 kaya, 12 sikke ele geçirildi

Solhan kırsalında tarihi eser operasyonu: 17 kaya, 12 sikke ele geçirildi
Bingöl'ün Solhan ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 17 figür işlemeli kaya, 12 sikke ve bir mühür olduğu değerlendirilen obje ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli serbest bırakıldı.

Bingöl'ün Solhan ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışmasıyla iki farklı adreste adli arama gerçekleştirdi.

teknik yapı

TARİHİ MİRAS KORUNUYOR

30 Eylül 2025 tarihinde yapılan aramalarda, toplam 17 adet figür işlemeli kaya, 12 adet sikke ve bir adet mühür olduğu değerlendirilen obje ele geçirildi. Bu tarihi eserlerin kaçakçılar tarafından yasa dışı yollarla elde edildiği ve piyasaya sürülmeye çalışıldığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlemler tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.

KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

Bingöl Valiliği, bölgede kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı. Valilik, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla titiz ve gayretli çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.