Sivas Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Anı merkezi, Atatürk ve Kongre Müzesi'nin arkasında konumlanıyor ve Türk milletinin iradesine sahip çıktığı o kritik günde yaşananları yaşatmayı amaçlıyor.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Açılış törenine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan, 5’inci Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeynel Abidin Alptekin, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ile il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde, Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Eren Karaca, katılımcılara anı merkezi hakkında bilgi verdi.

ANILAR UNUTULMAMALI
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, açılışta yaptığı konuşmada, şehitlere rahmet, gazilere ise sağlıklı bir yaşam diledi. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ise 15 Temmuz akşamında Türk milletinin büyük bir sınav verdiğini vurguladı. Vali Yılmaz Şimşek de konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu anı merkezinin, o dönemdeki kahraman direnişi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından katılımcılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anı Merkezini gezdi.










