ASAYİŞ
Yayınlanma : 17 Mart 2026 01:35

Şırnak'ta jandarmadan büyük kaçakçılık operasyonu: 34,5 milyon liralık malzeme ele geçirildi

Şırnak'ta jandarmadan büyük kaçakçılık operasyonu: 34,5 milyon liralık malzeme ele geçirildi
Şırnak'ta gerçekleştirilen jandarma operasyonunda, 34,5 milyon liralık kaçak malzeme ele geçirildi ve 115 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Şırnak'ta jandarmadan büyük kaçakçılık operasyonu: 34,5 milyon liralık malzeme ele geçirildi

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, 9-15 Mart 2026 tarihleri arasında kapsamlı bir kaçakçılık operasyonu gerçekleştirdi. Bu süreçte çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi ve onlarca şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

teknik yapı

OPERASYONLARLA BAĞLANTILI ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Jandarma ekiplerinin il genelinde düzenlediği operasyonlarda toplamda 102 kaçakçılık ve 3 narkotik suç olayı meydana geldi. Yapılan aramalarda, 118 şüpheli şahsa ait evler, eklentiler ve araçlar incelendi. Ele geçirilen kaçak ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 34 milyon 573 bin 917 lira olduğu belirtildi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Operasyonlar sırasında, gümrük işlemlerine tabi tutulmadan ülkeye sokulmaya çalışılan kaçak malzemelerle ilgili olarak 115 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince 9-15 Mart 2026 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, UYAP ve KİHBİ'den aranan 55 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 2'sinin kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu ve toplamda 17 kişi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.