YAŞAM
Yayınlanma : 21 Kasım 2025 15:49

Sındırgı'da depremden doğuyor yeni umutlar: Yardım eli ve inşa öyküleri

Sındırgı'da depremden doğuyor yeni umutlar: Yardım eli ve inşa öyküleri
Sındırgı'da deprem sonrası AFAD'ın kurduğu geçici merkezler ve destek çalışmalarıyla vatandaşlar umut buluyor, altyapı iyileştirmeleri hızla ilerliyor.
Sındırgı'da depremden doğuyor yeni umutlar: Yardım eli ve inşa öyküleri

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos ve 27 Ekim depremlerinden etkilenen vatandaşlar, AFAD tarafından Yağcıbedir Mahallesi'nde kurulan Tomruk Geçici Yaşam Merkezi'ne yerleştiriliyor. İlk aşamada 10 dönümlük bir alanda 40 konteyner kullanıma açıldı ve ihtiyaca göre yeni konteynerler eklenmesi planlanıyor. İlçe genelinde şimdiye kadar 171 konteynerin kurulumu tamamlandı, kırsal alanlara dağıtımlar devam ederken esnaflar için özel konteyner dükkânlar da hazırlandı.

teknik yapı

DESTEK VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

AFAD'ın çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi'nin katkılarıyla sürüyor; bu çerçevede altyapı, asfaltlama, elektrik ve su hatlarının tamamlanması gibi adımlar atılıyor. Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, geçici yaşam merkezini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti ve tüm kurumların uyumlu çalıştığını, ihtiyaçların hızla karşılandığını vurguladı. Engelli bir vatandaşın kendi arsasına kurulan konteyner de bu süreçte yer aldı ve bu kişi memnuniyetini dile getirdi.

VATANDAŞLARIN DENEYİMLERİ VE YIKIM İŞLEMLERİ

Emekli Öğretmen Hüseyin Buluş, 62 yaşında olduğunu belirterek hayatında ilk kez böyle bir deprem yaşadığını paylaştı ve devletin yardımıyla annesiyle konteynerde kaldığını, hasarlı evlerinin yıkıldığını anlattı. Ağır hasarlı binalarda kontrollü yıkım işlemleri devam ediyor; ekipler riskli yapıları adım adım yıkarak güvenliği sağlıyor. Vatandaşlar, geçici yaşam merkezindeki temizlik, düzen ve altyapı hizmetlerinden memnun olduklarını ifade ederek barınma desteğinin kendilerine rahatlık getirdiğini belirtti.