SPOR
Yayınlanma : 23 Ağustos 2025 20:05

Siirt'te eski şampiyon baba, çocuklarını da ringlere hazırlıyor

Siirt'te eski şampiyon baba, çocuklarını da ringlere hazırlıyor
Siirt'te eski Türkiye boks şampiyonu Selami Gül'ün 14 yaşındaki kızı Ela Nurgül ve 12 yaşındaki oğlu Serkan, Türkiye şampiyonalarında gümüş madalya kazanarak milli takıma seçildiler. Baba Gül, çocuklarını ve diğer sporcuları yetiştirmeye devam ediyor.

Siirt'te eski Türkiye boks şampiyonu Selami Gül, çocuklarını da boks sporuyla tanıştırdı. Gül'ün 14 yaşındaki kızı Ela Nurgül Bayburt'ta yapılan Üst Minikler Kadın ve Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak milli takıma seçildi. 12 yaşındaki oğlu Serkan ise Tokat'ta düzenlenen Alt Minikler Türkiye Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti.

teknik yapı

BAŞARILI AİLE

1998 yılında boks kariyerine başlayan Selami Gül, aynı yıl Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olmuş, 2004 yılında ise Konya'da düzenlenen yarışmada şampiyon olmuştu. Antrenörlük yapmaya başlayan Gül, kendi spor kulübünde kızını, iki oğlunu ve diğer çocukları yetiştiriyor. 6 yaşındaki en küçük oğlu Poyraz da boks eğitimi alıyor.

GENÇ YETENEKLER

Ela Nurgül, 28 Haziran'da Bayburt'ta, Serkan ise 14 Temmuz'da Tokat'ta düzenlenen şampiyonalarda başarı gösterdi. Selami Gül, Siirt'te yetenekli sporcular olduğunu ve çocuklarının gelecekte Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edeceğine inandığını belirtti. Ela Nurgül, kardeşinin Batman'daki bir turnuvayı izledikten sonra boksa ilgi duyduğunu ve ailesinin desteğiyle bu yolda ilerlediğini söyledi. Serkan ise 2 yıl önce babasının spor salonunu açmasıyla boksa başladığını ve hedefinin şampiyon olmak olduğunu ifade etti.